U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Tijdens de afkoelingsperiode zal u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. U zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat u het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals u dat in een winkel zou mogen doen. Helaas kunnen we geen geretourneerde schoenen accepteren als ze zijn beschadigd op een manier die de verkoopbaarheid beïnvloed. Dit betekent dat als de hak beschadigd is, er krassen op de schoen zitten, er een voetafdruk in de schoen staat of als de zool versleten is. Het is enkel toegestaan de schoen te passen op een droge, gladde ondergrond om beschadiging te voorkomen. Zijn wij van mening dat de schoen anderszins gedragen is dan enkel passen, dan kunnen wij  de retourzending afwijzen. Tevens dient de bijbehorende schoenendoos, onbeschreven, ongeschonden en zonder stickers geretourneerd te worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.

Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.

Tevens kunt u gebruik maken van het retourformulier.

De ondernemer (High Heels Company) vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product (als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

(Download het retourformulier als PDF bestand)

© 2024 High Heels Company | sitemap | rss